Najbolje barske stolice za ugostiteljstvo
11 Apr, 2024
barske stolice za ugostiteljstvo
Cross barske stolice brenda Siesta

U ugostiteljskom sektoru, izbor pravog namještaja igra ključnu ulogu u stvaranju ugodnog okruženja za goste. Barske stolice su jedan od važnih elemenata interijera u barovima, restoranima i kafićima, stoga je važno pažljivo odabrati stolice koje će zadovoljiti estetske i funkcionalne potrebe vašeg ugostiteljskog objekta. Evo nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira najboljih barskih stolica za vaše poslovanje.

Stil i dizajn barske stolice

Stil i dizajn barskih stolica igraju ključnu ulogu u kreiranju atmosfere i dojma vašeg ugostiteljskog prostora. Pri odabiru stilova i dizajna, važno je uzeti u obzir ukupni koncept i estetiku vašeg lokala kako biste stvorili skladan i ugodan prostor za vaše goste.

Moderne barske stolice obično se odlikuju čistim linijama, minimalističkim dizajnom i suvremenim materijalima poput metala, stakla ili plastike. Ovakve stolice često su popularne u modernim kafićima i barovima te pružaju suptilan, ali elegantan izgled.

S druge strane, klasični ili rustikalni dizajn barskih stolica može dodati toplinu i šarm tradicionalnom ugostiteljskom prostoru poput pubova ili vinoteka. Drveni elementi, bogate teksture i detalji poput ugraviranih uzoraka ili ukrasnih ornamenta često su karakteristični za ovakve stolice.

opera stolice brenda siesta
Opera barske stolice brenda Siesta

Također, tematsko dizajniranje može biti izvrstan način da se stvori jedinstvena i prepoznatljiva atmosfera u vašem lokalu. Na primjer, barske stolice inspirirane određenom kulturom, regijom ili poviješću mogu dodati dubinu i osobnost prostoru te privući određenu ciljanu publiku.

Prilikom odabira stila i dizajna barskih stolica, važno je razmotriti preferencije i očekivanja vaših gostiju, kao i usklađenost s ostatkom interijera. Stručnjaci za dizajn interijera ili prodavači namještaja mogu vam pružiti korisne savjete i sugestije kako biste odabrali stolice koje će najbolje odgovarati vašim potrebama i estetskim preferencijama.

Materijal

Materijal od kojeg su izrađene barske stolice igra ključnu ulogu u njihovoj trajnosti, udobnosti i estetici. Jedan od popularnih materijala za izradu barskih stolica je poliuretan, koji nudi niz prednosti koje ih čine idealnim izborom za ugostiteljske prostore.

Barske stolice od poliuretana kombiniraju izdržljivost s modernim dizajnom. Poliuretan je sintetički materijal koji se lako oblikuje, što omogućuje raznolike dizajne stolica. Osim toga, poliuretan je otporan na vlagu i lako se čisti, što ga čini idealnim za okruženja poput barova i restorana gdje je izloženost tekućinama česta pojava. Barske stolice od poliuretana dolaze u različitim bojama i teksturama, pružajući vlasnicima ugostiteljskih objekata širok spektar opcija za prilagodbu njihovom stilu i dekoru.

Barske stolice od polipropilena također su popularan izbor zbog svoje izdržljivosti i praktičnosti. Polipropilen je lagan, ali izuzetno izdržljiv materijal koji se lako održava i čisti. Ove stolice su otporne na udarce i abraziju, što ih čini savršenim za prostorije s visokim prometom poput barova i restorana. Dodatna prednost polipropilena je njegova otpornost na UV zračenje, što znači da barske stolice od ovog materijala mogu izdržati izloženost suncu bez blijedenja ili oštećenja boje.

jamaica rattan siesta stolice
Jamaica barske stolice brenda Siesta

Obje vrste barskih stolica – od poliuretana i polipropilena – nude izvanrednu izdržljivost i funkcionalnost, čineći ih popularnim izborom među vlasnicima ugostiteljskih objekata. Pri odabiru između ova dva materijala, važno je uzeti u obzir specifične potrebe i zahtjeve vašeg poslovanja, kao i estetske preferencije i ukupni dizajn interijera.

U našem blogu saznajte više kako izabrati najkvalitetnije stolice za ugostiteljstvo.

Visina i udobnost

Visina barskih stolica ključna je za udobno sjedenje i optimalno iskustvo gostiju. Pri odabiru barskih stolica, važno je uzeti u obzir visinu stola ili šanka oko kojeg će se koristiti. Standardna visina barskih stolica je obično oko 75 centimetara, ali može varirati ovisno o dizajnu i namjeni prostora.

Udobnost je također važan faktor prilikom odabira barskih stolica. Gosti vašeg ugostiteljskog objekta trebaju se osjećati ugodno dok borave u vašem prostoru. Stoga je važno da stolice pružaju dobru potporu leđima i udobno sjedalo. Stolice s ergonomski oblikovanim naslonima za leđa i mekanim sjedalom pružit će gostima osjećaj udobnosti i relaksacije dok uživaju u svojim pićima ili obrocima.

Prilikom odabira barskih stolica, razmislite o različitim modelima i stilovima koji nude različite razine udobnosti. Stolice s podesivom visinom ili naslonima za leđa omogućuju gostima prilagodbu sjedenja prema vlastitim preferencijama i fizičkim potrebama. Također, mekani jastuci ili tapacirana sjedala mogu dodatno poboljšati udobnost i pružiti gostima ugodnije iskustvo.

victor siesta
Victor barske stolice brenda Siesta

U konačnici, osiguravanje visokog standarda udobnosti za goste važan je korak u stvaranju ugodne atmosfere u vašem ugostiteljskom objektu. Pažljivo odabrane barske stolice koje kombiniraju optimalnu visinu s udobnim dizajnom doprinijet će pozitivnom iskustvu vaših gostiju i povećati njihovu vjerojatnost da se vrate u vaš prostor.

Prilagodljivost i fleksibilnost

Ugostiteljski prostori često su dinamična okruženja koja se koriste za različite vrste događaja i funkcija. Stoga je ključno da barske stolice budu prilagodljive i fleksibilne kako bi se lako prilagodile promjenjivim potrebama.

Barske stolice s prilagodljivom visinom ili mehanizmom za podešavanje omogućuju gostima da prilagode sjedenje prema vlastitim preferencijama i udobnosti. Ovaj fleksibilni dizajn omogućuje da se stolice koriste oko različitih visina stolova ili šankova, pružajući maksimalnu fleksibilnost u rasporedu prostora.

Dodatno, barske stolice koje se lako mogu skladištiti ili sklopiti omogućuju brzo prilagođavanje prostora različitim situacijama. Na primjer, u slučaju privatnih događaja ili većih grupa, stolice se mogu brzo premjestiti ili sklopiti kako bi se osiguralo dovoljno mjesta za sve goste.

maya siesta barske stolice
Maya barske stolice brenda Siesta

Modularni dizajn barskih stolica također pruža mogućnost prilagodbe različitim potrebama. Stolice s mogućnošću dodavanja ili uklanjanja dodatnih dijelova omogućuju prilagodbu veličine ili oblika stolice prema konkretnim zahtjevima prostora ili događaja.

U konačnici, prilagodljivost i fleksibilnost barskih stolica ključne su za optimizaciju prostora i stvaranje ugodnog i funkcionalnog okruženja za goste. Pažljivo odabrane stolice koje kombiniraju prilagodljivost s udobnošću i estetikom doprinijet će pozitivnom iskustvu vaših gostiju i olakšati vođenje ugostiteljskog poslovanja.

Gdje pronaći barske stolice za ugostiteljstvo? 

Odabirom pravih barskih stolica za vaš ugostiteljski objekt možete stvoriti ugodno i privlačno okruženje za vaše goste te poboljšati njihovo iskustvo. Razmislite o gore navedenim faktorima i pažljivo odaberite stolice koje će odgovarati potrebama i stilu vašeg poslovanja. Ako trebate dodatnu pomoć u odabiru najboljih barskih stolica, obratite se stručnjacima iz FEF-a za namještaj koji vam mogu pružiti savjete i preporuke ili posjetite našu webstranicu.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec rutrum congue leo eget malesuada

Store Location

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 93151
Open Everyday 8am-5pm

Get Directions

 

Contact Us

info@divifurniture.com
(235) 302-2611