o nama

Firma “FEF Export Import doo Sarajevo, je osnovana kao porodični biznis, sada već davne 1996. godine.

Od samog osnivanja firma je njegovala dobre poslovne odnose i rasla zajedno sa svojim najvažnijim partnerima – kupcima.

Nastala od male zanatske radionice sa samo nekoliko radnika, firma je imala turbulentan razvoj te je tokom godina postojanja,  izrasla u modernu kompaniju sa visokoobrazovanim i profesionalnim kadrom koji može da zadovolji sve kvalitativne zahtjeve kupca bilo da se radi o razvoju novih proizvoda  ili da se radi o finaliziranju i proizvodnji različitih odabranih modelau različitim odabirima materijala.

Sa kvalitetnim pristupom I posvećivanjem pažnje svakom mogućem detalju, naši uposlenici su  majstori za tapeciranje i šivenje raznih komada namještaja poput: stolica, fotelja i sofa…

Prilikom izrade naših modela mi koristimo samo najbolje materijale, čak su i rajferšlusi koje ugradjujemo u naše proizvode – najvišeg kvaliteta i nose oznaku najvećeg svjetskog proizvođača istih – YKK.

 

priča

Naša priča i misija

U zadnjih 20 godina konstantnog ulaganja u razvoj i  nove tehnologije, naše društvo je oformilo veoma superiorno šivaće odjeljenje sa vrhunskih tapetarima i vrhunskim šivaćim mašinama posljednje generacije. Dalje, svi  proizvodni procesi se odvijaju unutar kompanije – te je i kontrola kvalitete na visokom nivou.

Mi smo profesionalci za šivanje prirodne kože, kao i raznih drugih teških i srednje teških materijala. Svi naši uposlenici su educirani i prošli su zahtjevnu obuku u Njemačkoj od strane proizvođača mašina Durkopp Adler…

Naša kompanija je bazirana na upotrebi prvoklasnih materijala kao i  na našem profesionalnom osoblju.

To je ono što je utkano u naše proizovde i ono što naše proizvode čini superiornim. Svi naši proizvodi su svojevrsna umjetnička djela – koja kombiniraju superiorno šivenje sa majstorskim tapeciranjem…

Firma posjeduje certifikat o kvalitetnom upravljanju proizvodnim procesima UNI EN ISO 9001: 2008 koji je izdat od neovisnog tijela – Quality Austria.

To je službeni dokument od neovisnog i certificiranog organa koji potvrdjuje da su procedure upravljanja kvalitetom stalno primjenjene.

Na društvenom planu, firma “FEF Export Import doo Sarajevo” u potpunosti poštuje uslove fer trgovine, kao i prava svih radnika. Sa ponosom navodimo činjenicu da firmu nije napustio nijedan radnik za čitavo vrijeme postojanja, svi doprinosi se redovno isplaćuju, plate su redovne… Svi funkcionišemo kao jedna velika porodica.

Firma posjeduje i certifikat o poštovanju ekoloških standarda: UNI EN ISO 14001: 2004  koji je izdat od neovisnog tijela – TUV NORD CERT.

To je službeni dokument od neovisnog i certificiranog organa koji potvrdjuje da su procedure opoštovanju ekoloških standarda stalno primjenjene.