Ugostiteljski stolovi i stolice: Savjeti za pametan odabir
23 Apr, 2024

Ugostiteljski stolovi i stolice igraju ključnu ulogu u stvaranju ugodnog i funkcionalnog ambijenta u restoranima, kafićima i drugim ugostiteljskim objektima. Pri odabiru pravih stolova i stolica, važno je uzeti u obzir ne samo estetiku, već i praktičnost, udobnost i trajnost. U ovom blogu, istražit ćemo nekoliko ključnih savjeta koji će vam pomoći da donesete pametnu odluku prilikom kupovine ugostiteljskih stolova i stolica.

Ugostiteljski stolovi i stolice
SKY PRO stolice brenda SIESTA

Razmislite o prostoru

Razmislite o prostoru i njegovoj funkcionalnosti u kontekstu vašeg ugostiteljskog objekta. Pri planiranju rasporeda stolova i stolica, bitno je uzeti u obzir kako će se prostor koristiti u različitim situacijama. Na primjer, možda želite osigurati dovoljno prostora između stolova kako bi se gosti mogli slobodno kretati ili kako bi osoblje moglo lako pristupiti stolovima. Također, trebate razmisliti o maksimalnom kapacitetu prostora i kako ga najbolje iskoristiti kako biste mogli ugostiti što više gostiju, posebno u vremenima povećane potražnje ili za posebne događaje. Osim toga, ako imate vanjski prostor ili terasu, razmotrite kako ga možete integrirati u ukupni raspored stolova i stolica, nudeći gostima dodatnu opciju za sjedenje i uživanje u otvorenom prostoru. Sve ove faktore treba uzeti u obzir kako bi se stvorio funkcionalan i ugodan prostor koji će zadovoljiti potrebe i preferencije vaših gostiju, uzimajući u obzir i praktičnost i estetiku.

Ugostiteljski stolovi i stolice
Octopus 60 stol i Air stolice brenda SIESTA

Usklađenost s dizajnom i stilom

Usklađenost s dizajnom i stilom vašeg ugostiteljskog objekta ključna je kako bi se stvorila harmonija i dosljednost u cjelokupnom doživljaju gostiju. Kada su u pitanju ugostiteljski stolovi i stolice, važno je da se uskladite s općim estetskim tonom vašeg prostora. Na primjer, ako vaš restoran ili kafić ima rustikalni šarm, možda ćete preferirati stolove od prirodnog drveta ili s toplim, zemljanim tonovima, dok bi stolice s drvenim okvirom i tkanim sjedištima mogli dodati dodatni šarm. S druge strane, ako je vaš objekt moderno uređen, možda biste preferirali stolove s čistim linijama i minimalističkim dizajnom, uz stolice od metala ili plastike koje odražavaju savremen izgled.

Važno je također uzeti u obzir praktične aspekte usklađenosti s dizajnom, poput funkcionalnosti i trajnosti namještaja. Stolovi i stolice trebaju ne samo vizualno odgovarati okolini, već i odražavati njezinu svrhu i koristiti materijale i konstrukciju koja će izdržati u zahtjevnom okruženju ugostiteljstva. Odabirom stolova i stolica koji se slažu s dizajnom i stilom vašeg prostora, stvarate dosljedan i privlačan ambijent koji će gostima pružiti ugodno iskustvo i potaknuti ih da se vraćaju.

Ugostiteljski stolovi i stolice terasa
Sky stol i Marcel stolice brenda SIESTA

Materijali i trajnost

Kvalitetni materijali ključni su za dugotrajnost kad su u pitanju ugostiteljski stolovi i stolice. Odaberite materijale koji su otporni na habanje i lako se održavaju, poput čvrstog drva, metala ili kvalitetne plastike. Osim toga, provjerite jesu li stolovi i stolice stabilni i sigurni za korištenje kako bi se izbjegle nezgode i oštećenja.

Kada je riječ o materijalima i trajnosti ugostiteljskih stolova i stolica, važno je istražiti širok spektar opcija kako biste pronašli najbolje rješenje za vaše potrebe. Uz klasične materijale poput čvrstog drva i metala, također se vrijedi upoznati s modernijim materijalima kao što su poliuretan i polipropilen.

Poliuretan je materijal koji se često koristi za presvlačenje stolica zbog svoje izdržljivosti i jednostavnosti održavanja. Poliuretan se lako čisti i otporan je na mrlje i oštećenja, čineći ga idealnim izborom za ugostiteljske prostore koji su izloženi čestim upotrebama i čišćenjima. Osim toga, poliuretan nudi široku paletu boja i tekstura, što omogućuje prilagodbu dizajna stolica vašem prostoru i estetici. Više o poliuretanu možete pročitati na našem blogu.

poliuretan ugostiteljski namještaj
Ugostiteljska stolica od poliuretana

Polipropilen je još jedan popularan materijal za ugostiteljske stolice zbog svoje izdržljivosti, lagane težine i otpornosti na vremenske uvjete. Polipropilen je izvrsna opcija za vanjske terase ili blagovaonice koje su izložene vlazi ili suncu jer je otporan na vlagu i UV zračenje. Također je lako održavati i čistiti, što ga čini praktičnim izborom za poslovne okoline gdje je higijena od ključne važnosti.

Kada birate između materijala za ugostiteljske stolove i stolice, važno je uzeti u obzir njihove specifične karakteristike i kako će se uklopiti u vaš prostor i potrebe gostiju. Bez obzira jeste li se odlučili za klasični izgled drveta i metala ili moderni izgled poliuretana i polipropilena, ključno je osigurati da odabrani materijali pružaju trajnost i funkcionalnost potrebnu za zahtjevno okruženje ugostiteljstva.

Udobnost gostiju

Udobnost gostiju je ključni faktor koji može utjecati na njihovo zadovoljstvo i vjerojatnost da se vrate u vaš ugostiteljski objekt. Kada birate stolice za svoj prostor, važno je razmotriti kako će se gosti osjećati dok sjede i konzumiraju obroke ili piće. Stolice trebaju pružiti dobru potporu leđima kako bi gosti mogli sjediti udobno tijekom dužih razdoblja, bez osjećaja nelagode ili umora. Stoga, odabirom stolica s ergonomski oblikovanim naslonom za leđa možete osigurati da vaši gosti uživaju u optimalnoj potpori i udobnosti.

Osim toga, dodatne značajke poput naslona za ruke ili jastučića za sjedenje mogu dodatno poboljšati udobnost stolica. Nasloni za ruke pružaju dodatnu podršku za ruke i olakšavaju gostima da se opuste dok sjede, posebno tijekom dužih obroka ili razgovora. Jastučići za sjedenje mogu dodatno ublažiti pritisak na stražnjici i bedrima, pružajući gostima osjećaj mekoće i udobnosti.

Ugostiteljski stolovi i stolice
Stolice Tiffany-S i Octopus 60 stolovi brenda SIESTA

Kada gosti osjete da su udobno smješteni i da imaju potrebnu podršku tijekom boravka u vašem objektu, vjerojatnije je da će se opustiti i uživati u svom iskustvu. To može rezultirati pozitivnim dojmom o vašem objektu i povećati šanse da se gosti vrate ili preporuče vašu lokaciju drugima. Stoga, investiranje u udobne stolice s pravilnom potporom i dodatnim značajkama može biti ključno za uspjeh vašeg ugostiteljskog poslovanja i zadovoljstvo vaših gostiju.

Prilagodljivost i fleksibilnost

Ugostiteljski stolovi i stolice trebaju biti prilagodljivi i fleksibilni kako bi se mogli prilagoditi različitim potrebama i situacijama. Razmotrite stolove koji se mogu lako pomicati ili sklapati kako bi se olakšalo čišćenje i prilagodba prostora za različite događaje ili broj gostiju.

namještaj na vanjskoj terasi
Romeo stolice i Elfo stolovi brenda SIESTA

Gdje odabrati najkvalitetnije ugostiteljske stolove i stolice?

Odabir pravih ugostiteljskih stolova i stolica može biti ključan za uspjeh vašeg ugostiteljskog poslovanja. Razmislite o prostoru, dizajnu, materijalima, udobnosti i prilagodljivosti prije nego što donesete konačnu odluku. Slijedeći ove savjete, možete osigurati da vaši gosti uživaju u ugodnom i ugodnom iskustvu dok borave u vašem objektu.

Ugostiteljski stolovi i stolice su srce svakog ugostiteljskog objekta. Donosite pametne odluke pri odabiru ovih ključnih elemenata kako biste stvorili prostor koji će oduševiti vaše goste i izdvojiti se od konkurencije.

Kako biste našlli ugostiteljske stolove i stolice koji najviše odgovaraju vašem ugostiteljskom objektu, pogledajte na FEF webstranici ili u našim izložbenim salonima koje možete i kontaktirati na: 

Sarajevo: 033 657 892

Mostar: 036 397 378

Banja Luka: 051 491 278

Otkrijte kvalitetu i udobnost uz FEF.

namještaj unutar ugostiteljskog objekta
Snow stolice i Maya stolovi brenda SIESTA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec rutrum congue leo eget malesuada

Store Location

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 93151
Open Everyday 8am-5pm

Get Directions

 

Contact Us

info@divifurniture.com
(235) 302-2611