herman miller

Setu

Priča o proizvodu

Funkcija i konture stolice Setu, kreirane su spram svijeta oko nas. Dizajneri Studija 7.5 promatrali su načine na koje je tehnologija promijenila način na koji radimo, gdje radimo i kako se krećemo kroz dan.

Inovacija materijala je dala Setu stolici njenu unikatnu kombinaciju fleksibilnosti i snage. Kinematička Kičma koristi dva tipa polipropilena kako bi kontrolirala otpornost i dala podršku vašoj težini shodno nagibu tijela. Savija se i prilagođava u skladu sa svakim pokretom, prilagođavajući se prirodnom stanju i pokretima tijela.

Setu je rješenje Studija 7.5 za savremena radna okruženja koja su sve manje formalna, a sve više ulažu u saradnju. Od elegantnog dizajna naslona za ruke, do izdržljive, nepokrivene H-Alloy baze, svaki dio Setu stolice je oblikovan do u tančine i kreiran tako da obezbijedi da svaka molekula pada na pravo mjero kako bi omogućila očekivanu funkcionalnost. 

Prilagodljivost Kinematičke kičme proširuje koncept Setu stolice na cijelu “porodicu” stolica koje podržavaju razne poze: multifunkcionalna stolica dostupna sa kotačićima ili kliznim sistemom, višenamjenska hoklica, ili čak salonska stolica i otoman. Sa Setu Longe stolicom, možete odabrati svoju idealnu pozu bez da išta prilagođavate.

Priča o dizajnu

Tipična priča o dizajnu stolice ide ovako: Počni sa idejom o stolici i oblikuj je u svijetu koji se nalazi oko tebe. Ali, kod dizajniranja Setu stolice, Studio 7.5 u Berlinu je pustio da svijet oko nas kreira konture i performanse Setu stolice. To je inspiracija kroz opservaciju.