herman miller

Sayl

Priča o proizvodu

Dobar dizajn, zdrava podrška i izuzetna vrijednost su uvijek privlačni – a Sayl donosi sve navedeno. Koristeći pametna inženjerska rješenja koja transformiraju jednostavne materijale, uspjeli smo učiniti Sayl dostupnim za još više ljudi.

3D pametna leđa stolice Sayl nemaju okvir i dozvoljavaju vam da se istežete i krećete, održavajući zdravi balans između podrške osloncu i slobode kretanja. Niti od elastomera koje čine pozadinski naslon, razlikuju se u debljini i zategnutosti kako bi omogućila bolji oslonac duž kičme pri pomjeranju, a manji oslonac na mjestima koja se ne pomjeraju kako bi potaknuli najrazličitije pokrete pri sjedenju.

Viseći mostovi kao inspiracija – strukture koje omogućavaju maksimalnu iskoristivost koristeći minimum materijala – Yves Béhar aplicirao je principe inžinjeringa ovih nevjerovatnih struktura kako bi kreirao Sayl. Ekološki dematerijalizirani dizajn ove radne stolice koristi manje materijala na inovativnije načine, kako bi pružili ergonomsku podršku za ljude čak i do 159 kg.

 

Pametni inžinjering i visoki stil Sayl radne stolice se može pronaći i kod Sayl hoklice i bočne stolice. Radne stolice, bočne stolice i hoklice imaju tapacirano sjedište sa suspendiranim ili tapaciranim leđima. Bočna stolica ima ili 4 noge ili postolje sa zakrivljenom bazom.

Priča o dizajnu

Zamolili smo dizajnera Yves Béhara da dizajnira stolicu koju većina može priuštiti, a u koju će se inkorporirati sve ono po čemu je Herman Miller poznat – lijep dizajn, prvoklasna ergonomija, elegantan inžinjering i poštivanje okoliša.