herman miller

Celle

Priča o proizvodu

Visoka očekivanja prate radne stolice – a na mjestima gdje različiti ljudi naizmjenično koriste istu stolicu, sve vrijeme, tu se od stolice očekuje i više. Pouzdan, vrijedan dizajn stolice Celle ističe se kod iscrpnog korištenja, čak i u najzahtjevnijim okruženjima – od kancelarija pozivnih centara do ambulanti, konferencijskih sala i laboratorija.

Ne postoje dvije iste ćelije od 751-polimera u patentiranim Ćelijskim suspendiranim leđima. Ćelije i povezani krugovi su projektirani da čine “fleksi-mapu” koja se prilagođava vašem unikatnom obliku i posturi, pružajući oslonac vašim leđima i omogućavajući zraku da struji. PostureFit pasivna podrška je integrisana u leđni oslonac kako bi spriječila da sjedite pogrbljeno i kako bi održali ispravnu kičmu.

Celle u isto vrijeme nudi pilagodljivost i dinamički oslonac. Nadahnuta paleta toplih tonova pomaže da visoko-tehnološki dizajn postigne bezvremenski izgled koji se vizualno ne nadmeće sa ostalim dizajnerskim elementima u prostoru.

Priča o dizajnu

Stolica Celle je začeta u imaginaciji dizajnera Jerome Caruso-a. Caruso je bio prvi dizajner proizvođača frižidera Sub-Zero, i bio je njihov glavni dizajner više od dva desetljeća te je zaslužan za cijelu liniju rashladnih uređaja. “Ali, stolica Celle je bila Mont Everest zabave”, pripovijeda uz osmijeh. “Na početku, zamislio sam visoko-inženjerski projektiranu, “pametnih” površina koje bi mogle pružiti vrhunski komfort sjedenja.”